dinsdag, september 04, 2007

Verslag van Labor day weekeinde :Houston: vermoeiend weekeinde



Vrijdag rond 2 uur, eindelijk gepakt en onderweg naar Houston om na een uitgeregende tocht aan te komen in ons hotel. Zeer luxueus, inchecken was geen probleem ondanks de booking online. We opteerden voor een king size bed en een extra bedje dat ze op de kamer zouden zetten voor Jarne. Voor tibe hadden we ons reisbedje bij, thuis slaapt hij ook nog in een kribbe en om nu in een nieuwe omgeving naar een groot bed overschakelen zag ik niet zitten. Alleen het duurde eeeeeeeeeerg lang om dat bedje te brengen, na een aantal telefoontjes eindelijk zover. Al die bedjes zorgden voor een overvolle kamer. Tegen negen uur lagen we in ons bed. De volgend dag ging het richting museum destrict. Het museseum of fine arts stond als eerste op het programma.
Er was vanalles te zien, Japans, Mexicaans van honderden jaren oud tot recente figuratieve werken. In het moderne deel was er ook een interactief gedeelte voor kinderen, een welkome afwisseling.
Ze konden tekenen en de muur versieren. Van kunst krijg je honger, we besloten om een broodje te eten bij Subway, ik moet zeggen het was het lekkerste broodje dat ik hier in de VS ooit heb gegeten. Toen we op ons eerste verkennend bezoek waren in SA ( Hugo en ik) hadden we ook een paar keer geprobeerd een soort "smos" te eten. Echter de combinate zoet brood en salade smaakte niet. Deze keer was het brood lekkerder, ofwel is onze smaak al volledig aangepast dat kan natuurlijk ook.

Na de lunch ging het richting museum of natural science. Het heeft effe geduurd voordat we het gebouw vonden, de kaart was niet zo duidelijk. Het museum ligt vlakbij, een park: Herman park. Blijkbaar zeer populair bij trouwers, we hebben in het half uur dat wij rondwandelden aan de ingang van het park 5 verse koppeltjes gezien met meestal ook aangeapste "auto".

Het museum was, nadat we het eindelijk gevonden hadden, beslist de moeite waard. Eigenlijk hadden we hier een hele dag kunnen rondlopen en dan hadden we nog niet alles gezien. Er was een aparte tentoonstelling over kikkers waar je eigenlijk voor moest bijbetalen ( zo waren er wel meerdere zaken), maar de vriendelijk portier liet ons erin zonder extra ticket. Hij kwam ons in de eerste aquarium zelfs de kikkers wijzen, ze waren moeilijk te onderscheiden van de stenen. Dit gedeelte vonden de kinderen, zowel de grote als de kleine wel het mooiste. Hoewel de dinosaurussen ( blijkbaar onvermijdelijk in een museum tegenwoordig ) ook nog altijd in de smaak vielen
Daarna was het al half 8, allen de auto in, eten en bed in. De volgende morgen ging het richting spacecenter. Dit ligt ongeveer halverwege het centrum van Houston en Galveston waar we de volgende nacht zouden overnachten.
We hadden hoge verwachtingen, maar het eerste deel viel eigenlijk een beetje tegen. Eeeeeeeerg commercieel, het heeft veel weg van een pretpark. Eens als je meer in detail gaat kijken zijn er wel zeer mooie dingen te doen, zoals de astronout gallery en de tram tour. Voor die laatste heb je wel wat geduld nodig, 45 minuten aanschuif en dat op een rustige dag. Maar ook hier weer veel te veel om in een paar uur te doen.

's Avonds verder gereden naar Galveston naar ons volgend hotel, 1.5 sterren minder dan het vorige maar toch zeer leuk. Bovendien, ontbijt in de prijs ( die iets hoger lag) inbegrepen. Nadat ontbijt van wafels, cereals en koffie ging het richting strand. Het water was zalig, en kleine krabjes die Jarne, Tibe en Hugo verzamelden.


Tegen 2 uur lunch op het strand en voor we goed en wel de laatste kruimel, van een muffin, achter onze kiezen hadden begon het te stortregenen. Tibe had echter zijn muffin nog niet op, dus die moest lopen met zijn lekkernij in zijn hand geklemd. Er viel een stuk op de grond natuurlijk en tibe wenen, maar hij heeft een deel kunnen redden dat werd nadien met veel smaak (en zand) in de auto opgegeten. De regen was het signaal om naar huis te vertrekken, het was genoeg geweest. Meer dan genoeg zo bleek onderweg, zowel Jarne als Tibe vertoefden vrij snel in dromenland.

1 opmerking:

moeke zei

je eerste filmpje is prima gelukt.Leuke blog,Houston moeten we zeker eens doen als we bij jullie zijn Ok? Moeke