dinsdag, oktober 16, 2007

Weekenddrukte








Zaterdagvoormiddag zijn we voor de 2 de maal gaan wandelen in het Friedrich wilderness park. De internationale vriendengroep die wie via Manoela's huwlijk hebben leren kennen gaan daar elk weekeinde wandelen. Onze bedoeling was (en is nog steeds) om samen met hen te wandelen. Echter op een zaterdagmorgen er al zijn om 8uur30 is zwaar en tot nu toe nog niet gelukt. Persoonlijk vind ik 8 uur 50 ook nog zeeeeeer vroeg, close but no cigar ... Wandelen doen we dan maar alleen, onderweg vraagt Tibe dan een paar keer "Maar waar zijn de mensen nu?" waarop wij antwoorden dat we ze aan het zoeken zijn. En als ik schrijf wandelen dan bedoel ik ook wandelen, geen koets en niet dragen. Telkens ongeveer 1.7 mijl (2.7 km) met toch wat hellingen



In de namiddag ging Hugo werken en de rest van de familie trok naar het centrum samen met Madison en haar mama. De Houston street was autovrij gemaakt ter ere van "chalk it up". Artiesten van San Antonio versierden de straat met mooie krijttekeningen.
Voor de kinderen was er gratis krijt voorzien om zich mee uit te leven.

Het is toch opvallend hoe verschillend het centrum van San Antonio is vergeleken met de rand. Er wordt gewandeld in het centrum, er zijn kleinere winkels en restaurants, kortom het is er gezellig. De rest van San Antonio doet denken aan de "Boomse Steenweg" voor diegene die al in Antwerpen geweest zijn, of de Genkersteenweg voor de mensen uit Hasselt. Fijne winkels maar verre van gezellig. Volgende week gaan we natuurlijk weer hicken en vermoedelijk zaterdagnamiddag, ditmaal met Carina naar Seaworld.

Geen opmerkingen: