donderdag, augustus 31, 2006

Moe

Deze avond allemaal erg moe.Ik ben al een paar avonden te laat gaan slapen, ben dan door de dag moe en beloof mezelf van op tijd onder de wol te gaan... Tot +/- 8 uur en ik mijn 2de adem krijg en nog uren kan doorgaan en dus opnieuw te laat in bed lig. Jarne is moe omdat hij niet meer slaapt in de namiddag, elke avond komt hij dan met iets meer walletjes onder de ogen naar huis. Les volgen in het engels is erg vermoeiend, bovendien zit hij bij de grote kindjes en krijgt hij elke dag een heleboel informatie op zijn bord. Dus 's avonds moe, beetje lastig en wegens opgehoopte emotie heeft hij dan een huilkwartiertje dat alle spanning wegneemt. Daarna is hij weer de oude goedlachse Jarne. Kindermishandeling zo een engelstalige school zou je zeggen, als hij erzo gespannen en moe van wordt. Totdat het zaterdag is en je zegt dat er geen school is en hij boos is want hij wil wel elke dag naar school hoor! Tibe had vandaag geen tut bij, dus geen middagdutje kunnen doen en dus ook erg moe. Tibe is eigenlijk vooral moe als hij zijn tanden moet poetsen. Dat doet hij namelijk helemaal niet graag; Tibe moe zegt hij dan. Vertaling: laat me mij rust. Dat laatste kan hij nochtans ook letterlijk zeggen, alleen is het dan in het engels: "go away". Meestal is Tibe nochtans vriendelijk: als iemand zich pijn doet zegt hij "sorry" en komt direct een knuffel geven. Sorry zeggen als hij effectief iets gedaan heeft waardoor iemand anders pijn heeft ( zijn broer slaan) is veel moeilijker. Tibe vind meestal dat zijn acties gerechtvaardigd zijn: men heeft tenslotte zijn speelgoed afgepakt, hem iets verboden wat hij heel graag heeft of hij wou gewoon erg hardhandig aaien.
Hoe het met de zieke is? Goed, op school hebben ze lichtjes geprotesteerd omdat hij al terug was. Maar heb ze overtuigd dat hij oke was, bovendien konden ze altijd bellen als de diaree terug was. Dat hebben ze dus niet gedaan maar 's avonds wel tegen Hugo gezegd dat Tibe nog wat diarree en Jarne nu ook diarre had. Dus dat zal wel een extra reden voor de vermoeidheid zijn. Morgen gaan ze toch naar school, daarna is er toch een verlengd weekeinde. Maandag is namelijk labour day.http://en.wikipedia.org/wiki/Labor_Day_(United_States) voor uitleg over deze dag. En inderdaad gelijk het zegt in tegenstelling tot 1 mei geen protesterende arbeiders of vakbonden op straat. 1 Mei als dag van de arbeid wordt hier niet gevierd: vermoedelijk te veel socialistische (lees communistische) associaties met die datum.
En communistisch is nog altijd een scheldwoord in deze contreien. Over de oorzaak van Hugo zijn vermoeidheid heb ik nog niets verteld. Bij hem hetzelfde als bij mij, te laat gaan slapen. Alleen is hij laat gaan slapen omdat hij laat gewerkt heeft, presentatie op dinsdag en ook een artiekel aan het schrijven. En nu is hij gaan trainen, voetbaltraining. Dankzij de vele mexicanen is voetbal oftewel soccer hier vrij populair. Natuurlijk niet zoals American football maar toch. Het WK was hier op geen enkele van de zere vele TV kanalen te zien, zelfs niet op de sporchannels. Enkel de Mexicaanse zenders brachten volledige matchen, de rest enkel kleine samenvattingen. En nu ga ik toch maar slapen, te moe om alles nog eens na te lezen en de vele fouten eruit te halen. Zal ik morgen dan maar doen, voor nu mogen ze blijven staan.

1 opmerking:

moeke zei

Hoi,het was een leuke blog de rest is verteld per telefoon,dat vond ik nog veel leuker.Nog een fijn weekend!!!!!!!
Vake moeke