zondag, september 03, 2006

Dierentuin

Deze morgen alles aan een zondags tempo. Tegen 11 uur aangekomen in de dierentuin.http://www.sazoo-aq.org/index.html Eerst een treinritje gemaakt in het park, met stopplaatsen aan het Witte museum en de japanse tee-tuin. Afgestapt om de tuin te gaan bezoeken, onder luidkeels protest van Tibe. http://www.sanantonio.gov/sapar/japanhis.asp?res=1024&ver=true
Momenteel onder constructie, maar hetgeen we te zien kregen was veelbelovend.Misschien nog eens te bezoeken als de grootouders er zijn, kunnen ze kijken welke de mooiste is: de Japanse tuin in Hasselt of San Antonio. Daarna piknicken en richting zoo. Hoewel volgens de conducteur een van de grootste ter wereld ( in Texas verwacht je niet anders) zitten vele diertjes toch in kleine kooitjes. Sinds een paar maanden is de vlindertuin terug open. Binnen hing er een plaat met adressen van andere vlindertuinen in de hele wereld waar ze mee samenwerken. Gekeken, maar de tuin van Knokke stond er niet bij!http://www.zwin.be/zwin%202004%20new/NL/vlindertuin/index.html

Vele dieren en enkele koekjes ( nee geen plop koeken) later iedereen uitgeput. Onderweg naar huis:Tibe in slaap. Het is dan ook ook 14 mijl, 22 km enkele trip. Zulke afstanden zouden we in Belgie nooit doen om enkel naar de zoo te gaan. Maar hier lijkt alles zo kortbij, toen ik nog niet werkte ging ik met de kinderen zelfs voor 2 uurtjes naar de dierentuin.Texas (268.601 sq mi) is dan ook de 2de grootse staat van de VS, Alaska is de grootste (656.425 sq mi).En alles is hier groot: winkels, wegen, auto's enz.
Thuis aangekomen Tibe in bed en Hugo en Jarne naar de winkel. Ja, zelfs op zondag zijn ongeveer alle winkels open. Tot nu toe heb ik maar een dag geweten dat de HEB (supermarkt) niet open was en dat was kerstdag.Alle andere dagen van 6 tot 24 uur, in Houston is het nog beter(erger): winkels 24 op 24 open, Luc Cortebeeck's ergste nachtmerrie.
Op de terugweg, Jarne in slaap gevallen in de auto. Gellukkig voor iedereen morgen een vrije dag, kunnen we allemaal bijslapen.

Geen opmerkingen: